КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ МЕТОДИЧКУ ИНОВАЦИЈУ У НАСТАВИ БИОЛОГИЈЕ

КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ МЕТОДИЧКУ ИНОВАЦИЈУ У НАСТАВИ БИОЛОГИЈЕ (2023)

 

Центар за образовну технологију, методичко усавршавање и каријерно вођење наставника биологије расписује Конкурс за најбољу методичку иновацију у настави биологије за шк. 2022/2023. годину.

Конкурс је отворен од 1. фебруара 2023. г. до 15. маја 2023. године.

На Конкурс се могу пријавити наставници биологије основних и средњих школа који желе да своја позитивна искуства унапређивања наставног процеса поделе са својим колегама.

Методичке иновације подразумевају новине у реализацији наставног процеса биологије које имају за циљ да унапреде ефикасност наставе. То могу бити  читаве палете дидактичких модела (програмирана, пројектна, проблемска, интегративна и бројни други видови наставе), као и апликације информационе технологије и других средстава у настави. Молимо да одаберете најбоље примере иновација у вашој школској пракси и да нам то путем овог Конкурса предочите у оквиру биолошке тематике по сопственом избору.

 

Документација за конкурсну пријаву подразумева:

Кратко пријавно писмо на Конкурс са прилозима:

1.      Контакт подаци наставника (име и презиме, телефон, Е-пошта, назив школе у којој је наставник запослен).

2.      Опсежно исписана писана припрема-концепт (Word документ) за реализацију одабране наставне тематике и

3.      сви пропратни наставни материјали (видео материјали, фото документација, текстуални дидактички прилози и сл.).

 

Молимо наставнике да конкурсну пријаву са свим елементима у прилогу, односно документацију о реализованој наставној иновацији са пропратним наставним материјалима проследе на адресу:

Е-пошта: cnb@bio.bg.ac.rs

 

или на адресу:

Универзитет у Београду - Биолошки факултет

Студентски трг 16

11158 Београд 118  ПАК 105104

Са назнаком за Конкурс најбоља методичка иновација у настави биологије

 

Презентације најбољих методичких иновација и додела награда биће организоване 25. маја 2023. године (четвртак), са почетком у 17 часова, на Биолошком факултету, у библиотеци Института за физиологију и биохемију, Студентски трг 3 (зграда Филолошког факултета, степениште десно, II спрат).

 

Напомена: Уколико имате додатних питања у вези са пријавом на Конкурс можете се обратити писмено на напред наведену адресу е-поште или на телефон 064/ 823 7850, четвртком од 15 до 20 часова, у периоду трајања Конкурса.